VindKRAFTEN

VindKRAFTEN - Natur- og Aktivitetscenter Vind er en almennyttig forening, hvis formål er at overtage, restaurere og bevare de tidligere skolebygninger og bidrage til fremme af egnens kulturudvikling samt fremme turismen i området.

Da Herning Kommune lukkede folkeskolen i Vind og den integrerede institution Vindstyrken besluttede borgerne i Vind at undersøge, om bygningerne kunne bruges til gavn og udvikling for området.

6-7 ildsjæle har i samarbejde med et arkitektfirma fra Holstebro udviklet et koncept for et natur og aktivitetscenter. VindKRAFTEN tager udgangspunkt i bygningerne og beliggenheden midt i den vestjyske natur, tæt ved skov, hede og vandløb. Få kilometer fra den store Stråsø Plantage, Vind Hede, Ølgryde Plantage, Præstbjerg Naturcenter og Lilleåen, men kun 10 km. fra Holstebro og 30 km fra Herning er mulighederne og natur-, sports-, kultur- og aktivitetstilbud uendelige.

I etape 1 er der indrettet opholds-, spise- og aktivitetsmuligheder for op til 100 personer med faste sove- og badefaciliteter for 40 personer. Der er installerer to nye træpillefyr og stort solvarmeanlæg.

I etape 2 er der indrettet ledergrupperum/Bed & Breakfast-lejlighed med 2 værelser og et kreativt værksted.

I etape 3 udvides sove- og bademulighederne til i alt ca. 65 personer, der installeres elevator og nyt trappeum, ligesom der efterfølgende indrettes en forpagterbolig.

Etape 1 og 2 beløber sig til ca. 2,1 mio. kr. og er afsluttet. Etape 3 er ikke igangsat endnu.

Se VindKRAFTENs hjemmeside for flere informationer, booking m.m.