Åbne Døre / Kulturfestival Off Road - del 3

Fra 27. april kl. 18:30 - Til 27. april kl. 22:00
Lokation: Odin Teatret - Holstebro

Kulturfestival Off Road afvikles i perioden fra 11. april - 6. maj med aktiviteter mange forskellige steder i Midt- og Vestjylland.
Vind deltager med aktiviteter mandag d. 24. april, tirsdag d. 25. april og torsdag d. 27. april.

Se hele programmet her.


Torsdagens program

Kl. 18.30 i Odin Teatret

Bemærk: arrangementet starter kl. 18.30, og ikke som oprindeligt annonceret kl. 18.

Hele Vind er inviteret til Odin Teatret sammen med Isenvad, der også deltager i Off Road. Hvis nogen har lyst vises lidt af, hvad vi har lavet og bagefter viser Odin Teatret sin forestilling Ode til Fremskridtet.

Der udvælges eventuelt figurer og scener til en LANDSBYPARADE i forbindelse med afslutningen på Off Road 6. maj i Skive.

Mht. transport til Odinteatret: Alle med plads i bilen, og alle der ønsker kørelejlighed mødes ved Landsbycentret kl 17.50.


Om Odin Teatrets forestilling Ode til Fremskridtet:

Det er karneval i en landsby, fjern og alligevel nær.

De optrædende i dette karneval er udsendinge fra et skjult folk, statelige, sjove, groteske, til tider sarkastiske, undertiden bedrøvede. Vi huser dem i vores gader og vores lader, i skoler og butikker, steder der gør os civiliserede.

Dette karneval foregiver ikke at tro på civilisationen. Det får os til at grine. Men det er en latter, der fremkalder tårer, når man mindst venter det.

Karnevallet viser os menneskelige og dyriske masker, marionetter og kranier, skeletter og kludedukker. Det begynder som en parade og skifter mellem scener med musik og dans, figurer, der som skuespillere i tidligere tider, træder ind i en landsby. De udstiller en tam bjørn, Harlekin, dronningen af Saba, en mande-kvinde og Vor Frue Døden, der stjæler børn, som når børn fanger sommerfugle og henrykte piner dem. Der er også en gammel munk, ensom, hovmodige, trist som en inkvisitor og vulgær som en korrupt helgen.

"Det er ikke mennesker!" tænker jægeren der støder ind i dette karneval under en af sine safarier.

For at komponere denne Ode har Odin Teatret forandret nogle dyrebare scener fra sit tidligere repertoire. Med andre ord: skuespillerne har elsket og respekteret det indtil blasfemi. Karneval.

Skuespillere: Kai Bredholt, Roberta Carreri, Jan Ferslev, Elena Floris, Donald Kitt, Tage Larsen, Carolina Pizarro, Iben Nagel Rasmussen, Julia Varley, Frans Winther