Åbne Døre / Kulturfestival Off Road

Kulturfestival Off Road afvikles i perioden fra 11. april - 6. maj med aktiviteter mange forskellige steder i Midt- og Vestjylland. Vind er en aktiv del af festivalen.

Programmet for hele festivalen kan ses/hentes her: http://www.kulturspot.dk/offroad/


Nedenfor kan du se en beskrivelse af de aktiviteter, Vind er involveret i. Du kan også hente/udskrive programmet her.


”Åbne døre” 24. og 25. april i Vind + 27. april i Holstebro
En del af Kulturfestivalen Off Road 2017

Off Road tager dig med, hvor du aldrig har været før: på ukendte afveje, forbi grænser, langt væk og tæt på. Den forbinder det lokale med det internationale, de største begivenheder med de mindste, og professionelle kulturskabere med fritidens ildsjæle.

Tre fremmede skikkelser bevæger sig i landskabets periferi. De er væk fra alfarvej, de er off road! Hvor kommer de fra og hvor skal hen? Er deres hensigter gode eller dårlige? Hvordan bliver de modtaget, når de kommer til Vind?

De tre fremmede er tilknyttet Odin-teatret og kommer fra henholdsvis Canada, Chile og Kina. De søger efter den ægte danske kultur, efter historier, danse, sange og traditioner. Så mange Vindboere som muligt vil i løbet af de to dage præsentere gæsterne for vores landsby, vores kulturliv og vores traditioner.

Vi håber så mange som muligt vil deltage så meget som muligt i løbet af de to dage.

Priserne for forplejning gælder for unge og voksne. Alle børn til og med 7. klasse spiser gratis med.

  • Mandag: Kaffe og Astas kagebord = 20 kr., Fællesspisning = 50 kr.,
  • Tirsdag: Frokost = 25 kr.

Giv gerne besked pr. mail til borgerforeningen@vindsiden.dk eller på telefonsvareren til Grete 21496713 om din deltagelse i bespisningerne, så vi har et ca. antal.


Program

Mandag d. 24. april

(Mandag foregår det hele i LandsbyCenter Vind)

Kl. 14.00:

Ankomst til kaffe og Astas kagebord i LandsbyCenter Vind

Der drikkes kaffe – spises kage – bydes velkommen, og der serveres også lidt fortællinger om hvad Vind og Vindboerne er.

Herefter danses 2 Folkedanse, Odin teatrets folk viser lidt af hvad de kan, der fortælles historier og sidst på eftermiddagen er der aktiviteter sammen med de små FDF´er og alle der har lyst at være med.

Kl. 18.00: Fællesspisning

Menuen bliver Kronhjort med kantareller

Efter spisningen er der aktiviteter sammen med gæsterne fra Odin teatret
Smagsprøver på hvad alle tilstedeværende, der har lyst, kan. Eks. Dilettant-holdet, store FDF´ere, Sangklub og selvfølgelig vores teater-gæster.

Vi slutter senest ca. kl. 21.00 – gæsterne overnatter hos lokale værter.

Tirsdag d. 25. april

Gæsterne spiser morgenmad hos overnatningsværterne

Kl. 09.00: Formiddagsaktiviteter ved LandsbyCentret

Bjarne deler lokalhistoriske fortællinger i Klubhuset og

Kl. 9.30 – 11.00

laver gæsterne aktiviteter sammen med ”Frisk Formiddag”

Kl. 11.00 – 13.00: Udflugt i Vind og omegn

Gæster og øvrige interesserede skal bl.a. se og høre om Kirken, Heden og skoven, moderne landbrug og andre erhverv i Vind

Kl. 13.00: Fælles afsluttende frokost

i VindKRAFTEN for alle der har lyst
Og selvfølgelig sluttes af med en kop kaffe.

Torsdag d. 27. april

Kl. 18.30: BYTTEHANDEL

Bemærk: arrangementet starter kl. 18.30, og ikke som oprindeligt annonceret kl. 18.

Hele Vind er inviteret til Odin Teatret sammen med Isenvad, der også deltager i Off Road. Hvis nogen har lyst vises lidt af, hvad vi har lavet og bagefter viser Odin Teatret sin forestilling Ode til Fremskridtet.

Der udvælges eventuelt figurer og scener til en LANDSBYPARADE i forbindelse med afslutningen på Off Road 6. maj i Skive.

Mht. transport til Odinteatret: Alle med plads i bilen, og alle der ønsker kørelejlighed mødes ved Landsbycentret kl 17.50.


Ode Til Fremskridtet

Om Odin Teatrets forestilling Ode til Fremskridtet:

Det er karneval i en landsby, fjern og alligevel nær.

De optrædende i dette karneval er udsendinge fra et skjult folk, statelige, sjove, groteske, til tider sarkastiske, undertiden bedrøvede. Vi huser dem i vores gader og vores lader, i skoler og butikker, steder der gør os civiliserede.

Dette karneval foregiver ikke at tro på civilisationen. Det får os til at grine. Men det er en latter, der fremkalder tårer, når man mindst venter det.

Karnevallet viser os menneskelige og dyriske masker, marionetter og kranier, skeletter og kludedukker. Det begynder som en parade og skifter mellem scener med musik og dans, figurer, der som skuespillere i tidligere tider, træder ind i en landsby. De udstiller en tam bjørn, Harlekin, dronningen af Saba, en mande-kvinde og Vor Frue Døden, der stjæler børn, som når børn fanger sommerfugle og henrykte piner dem. Der er også en gammel munk, ensom, hovmodige, trist som en inkvisitor og vulgær som en korrupt helgen.

"Det er ikke mennesker!" tænker jægeren der støder ind i dette karneval under en af sine safarier.

For at komponere denne Ode har Odin Teatret forandret nogle dyrebare scener fra sit tidligere repertoire. Med andre ord: skuespillerne har elsket og respekteret det indtil blasfemi. Karneval.

Skuespillere: Kai Bredholt, Roberta Carreri, Jan Ferslev, Elena Floris, Donald Kitt, Tage Larsen, Carolina Pizarro, Iben Nagel Rasmussen, Julia Varley, Frans Winther