Vind Lokalarkiv

Vind Skole Kirkebyens købmand

Vind Skole

Kirkebyens købmand

Vinding-Vind folkedansere Vind Station

Vinding-Vind folkedansere

Vind Station

Vind Lokalarkiv -eller Lokalhistorisk Arkiv for Vind Sogn, som det oprindeligt hed- blev stiftet i 1979 på initiativ af lærer Frede Stehr Nielsen samt gårdejere Kaj Poulsen og Jens M. Gammelvind.

I de mellemliggende år er der indsamlet store mængder materiale, og lokalarkivet råder derfor i dag over en mangeartet og bred vifte af spændende arkivalier, bl.a. en stor billedsamling, diverse lyd- og filmoptagelser, en række lokal- og slægtshistoriske udgivelser foruden forskelligt dokumentmateriale i form af skoleprotokoller samt foreningsvedtægter og mødereferater m.m.

På lokalarkivets hjemmeside vil kunne findes eksempler på disse mange arkivalier, især billeder, men også korte beretninger med relation til Vind. Desuden er det muligt at foretage en elektronisk søgning i lokalarkivets samlinger.

Har du en sjov oplevelse eller en god historie, som du har lyst at fortælle, eller har du materiale liggende, som du tænker kan have relevans og interesse for arkivet og dets besøgende, og som vi må have lov enten at kopiere eller overtage til bevaring og glæde for senere generationer, så hører vi meget gerne fra dig.

Besøg Vind Lokalarkivs hjemmeside her.


Åbningstider:

Lokalarkivet, der ligger i klubhuset med indgang fra landsbycentrets bagside, holder åbent for besøgende *onsdage i tidsrummet kl. 14-17 samt efter aftale.

*Lukket onsdage i juli samt onsdag mellem jul og nytår.

Arkivleder:  Gerda Troldtoft Jensen, 2160 6115